14.6.10

Sport i sociala syften

Sport är som bäst när den utövas huvudsakligen i annat syfte än att bara vinna, motionera eller helt enkelt roa sig. Det är när socialiserandet står i centrum som jag tycker det blir trevligt och rent av intressant. När man ställer till med en match i cricket för att skapa en arena för skvaller, tedrickande, äktenskapsmäklande eller ren och skär uppvisning av den för tillfället införskaffade outfiten. Detta gäller nog i huvudsak publiken, men så är det också där det händer.
Snarare än på spelplanen...

Häromdagen snubblade jag över något fantastiskt, nämligen ett till synes oändligt arkiv av gamla engelska stickmönster! Där fanns, bland baddräkter, bäddjackor, "family knits", Fair Isle-tröjor och fantasifulla tehuvor, även ett kapitel tillägnat crickettröjor. Ja, Angelica, du hörde.

http://www.theretroknittingcompany.co.uk/cricket.html

Ska man sporta ska man göra det
med stil!


Och kasta långa drömska blickar till sin
fästmö
under te-pausen.


För att sedan byta till en ny stilig
tröja och
spela en omgång till.


Man kunde sticka en matchande kofta
till sig själv...


...och till våra framtida ungar!




11.6.10

Romantikeskapism innan duschen och verkligheten

Klara.
Jag har hittat det vitaste vita och spetsigaste spetsiga jag hade i garderoben plus min välformade stråhatt som jag sedan ska virka vita band till att ha under hakan.
(och sedan ska jag virka vita spetshandskar med volangkant)
Denna utstyrsel rimmar illa med datorer och treor på Radhusvägen a la 2010.
Och otvagade lemmar.

Denna ustyrsel skulle fått pröva sina vingar vid en cricketmatch med luften fylld av dygd och artigheter.
och Te-aromer. (särskriving?)

sist men inte minst vill jag säga att om gemene man/kvinna nu ska ge sig in i Forsytesagan måste denne/a väl ändå välja den svenska titeln "Förmöget folk"?
Klockrent helt enkelt.

7.6.10

Litteraturlistan

Det här med anglomani är inget man skojar bort. Jag har, min vana trogen, komponerat en liten litteraturlista för att insupa inspiration under någorlunda organiserade former. Film har en sån käftsmällseffekt på mig, så för att överhuvudtaget kunna sova om nätterna så börjar jag metodiskt med läsning. Det blir så där lagom trevligt. Listorna är under arbete och under tiden börjar jag i den rätta änden, med Forsytesagan. Angelica, du måste se till att läsa den, den gör sig minst lika bra i bokform vill jag påstå. Och omslagen är nog de finaste jag sett.